Content1 | col3

Bilentusiastenes drømmehelg

Classic & Sportscar Meeting

Publisert 01.07.2011 av Birger Knutsen Tips en venn
Classic & Sportscar Meeting går i år av stabelen for syvende gang, og har opparbeidet seg renommé som et av landets aller beste entusiastbil-arrangementer, uansett kategori. I år forventer vi at rundt 200 løpsbiler stiller på startstreken på Vålerbanen. CSM er én del entusiastbiltreff og utstilling, med nye og gamle sportsvogner og klassiske biler av alle slag. Én del banekjøring, hvor en kan stille med sin egen bil på banen - både på Vålerbanens tilleggssløyfe samt hele banetraseen koblet sammen . Én del racing, med et stort nordisk startfelt av historiske racerbiler i Scandinavian Historic Masters. Dette inneholder alt fra standardbilder til formelbiler. Dessuten, Corsa Italiana, en herlig blanding av italienske sjarmør-racere, med alt fra Autobianchi til Ferrari. Porsche Club Racing med et kobbel av "verstingbiler", og nytt av året - BMW Cup.

CSM er et mangfold uten like

På banen blir det altså full action med store felt i mange forskjellige klasser. På en vandring i depotet vil du finne den største samlingen av historiske løpsbiler som noensinne har vært på norsk jord sammen med moderne high-tech racerbiler. På trackday-banen vil du møte en herlig samling av høyst forskjellige gatebiler. Og på mønstringsområdet en improvisert utstilling av klassiske biler og nye entusiastbiler av alle årganger, slag, merker og opprinnelsesland. Mange av disse vil også kjøre oppvisning på banen.

I depot er stemningen unik - her kan man fritt vandre blant bautaer i bilhistorien, og slå av en prat med førere, mekanikere og andre entusiaster. Her er det ingen lukkede dører - men glimt i øyet, og glede over å dele en felles lidenskap!

Arrangementet er kjent for å skape spennende underholdning på banen med klassiske David vs Goliat-dueller, skikkelig publikumsfrieri med andre ord. Og med NSK i spissen sørges det alltid for god stemning blant alle involverte - om det er depotvakter, løpsledelse eller grillmestere!

Velkommen til Classic & Sportscar Meeting!