Content1 | col2

La deg ikke lure av...

Historisk Racing

Publisert 01.07.2011 av Birger Knutsen Tips en venn
Husker du 60 og 70-tallet? Rock'n roll, politikk, og heftig utvikling i bilindustrien. Bilene fra denne tidsepoken var svært varierte, både når det gjaldt GT/sportsbiler og standardvogner. Internasjonalt har FIA (Det internasjonale Bilsportsforbund) tatt vare på denne tiden ved å gjenskape reglementet slik det var. Målet er med andre ord at bilene skal gå like fort, se og høres ut som de gjorde den gangen og ikke minst være like varierte som det de var. Historisk favner mange morsomme biler; fra Camaro og Mustang, via Lotus, Ford Escort, Porsche og Alfa Romeo til Mini Cooper og NSU TTS.

Alle biler har sitt eget dokument som blir utstedt etter kontroll - som beviser at bilen er i henhold til tidsriktig reglement. Dvs - ingen moderne triks, her er det kun slik det var - mao, dårlig feste, høyprofil dekk, skikkelig drifting og brølende forgassere.

Det er også innført restriksjoner på dekor på bilene for å holde utseendet i tråd med tiden. Med andre ord er alt lagt til rette for en spektakulær retro-trip!

På Classic & Sporstcar Meeting kan du i tillegg oppleve historiske formelbiler og sports-prototyper. Standard- og GT klassene kjøres i egne heat for årsperioder fra 1961 til 1976.

Mer info på www.historisk-racing.no